El Ple Municipal de Viladecans ha aprovat provisionalment un Pla de Millora Urbana per a concretar la primera fase establerta en la Modificació del  Pla General Metropolita a l’illa delimitada per les avingudes de Gavà, riera de sant Llorenç, Mil·lenari i doctor Fleming, aprovada definitivament al 2015. La intenció de l’Ajuntament és conservar i modernitzar el patrimoni històric d’aquest espai emblemàtic dels barris de Ponent, Can Sellarès, inclosa la Masia i l’arbreda de l’accés, i renovar íntegrament els equipaments esportius i lúdics, a la vegada que es dota la zona de nous habitatges i comerços. El projecte s’ha desenvolupat en els darrers deu anys, consensuat amb les associacions de veïns i aprovat per la Generalitat, en el context de la Reforma Integral dels Barris de Ponent de Viladecans, cofinançada amb el fons de la Llei de Barris.

Aquest Pla de Millora Urbana és l’últim pas per a la integració dels barris a la ciutat i la seva millor comunicació amb Gavà. El Pla permetrà una major permeabilitat i connectivitat internes a la zona de Ponent, per revitalitzar el teixit comercial i l’activitat econòmica. Històricament l’àmbit de Can Sellarès ha estat aïllat. El nou passeig central connectarà els barris de Ponent amb la rambla de Gavà.

Publicitat

Les obres de millora, que podrien començar en un parell d’anys, suposarà la millora dels equipaments esportius: la parcel·la d’equipament esportiu ocuparà 13.190 metres quadrats i incorporarà dues pistes poliesportives de darrera generació, una d’elles coberta, i un camp de futbol 7 de gespa artificial. El Pla també suposarà la rehabilitació de la masia de Can Sellarès, un edifici històric i representatiu, per a adequar-la a les necessitats actuals dels usos col·lectius en edificis d’equipaments.

 

A més, el projecte comportarà també la construcció, a la banda del límit amb Gavà, de quatre edificis residencials que, als seus baixos, possibilitaran la implantació d’activitat comercial a la banda viladecanenca de la Riera de Sant Llorenç, donant més vida a aquesta via fronterera. Aquesta zona comercial sumarà 3.528 metres quadrats, un 16% de l’espai dels edificis que es construiran. L’espai residencial constarà en la construcció de 238 pisos en quatre illes obertes, amb noves places per millorar els recorreguts i l’oferta d’espai públic. El 55% dels pisos seran de protecció oficial; 83 de règim concertat, 36 de règim general i 12 de règim especial. Els pisos de venda lliure seran 107.

 

La reforma de Can Sellarès suposarà guanyar espais verds i d’equipaments de tota mena i millorar la integració i accessibilitat des dels barris de Ponent. Els equipaments seran públics i estaran a l’abast de les persones i entitats ciutadanes. Aquesta reforma està inclosa en el Pla de Ponent, un conjunt d’actuacions urbanístiques i socials que han millorat notablement la fisonomia i la convivència en uns barris que s’havien quedat envellits. Al llarg dels darrers anys, s’ha creat l’avinguda central de Ponent, s’han eliminat els murs que aïllaven l’antic col·legi Doctor Fleming –edifici que es va rehabilitar per a instal·lar l’Ateneu de les Arts i el Casal del Barri–, i s’ha dotat d’ascensors a blocs antics. Han estat treballs que han suposat una gran millora de l’espai públic, però que també han estat acompanyats d’importants accions socials, com cursos de formació i convivència, que han ajudat per a la integració dels col·lectius socials més vulnerables.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here