La instal•lació de la pèrgola, de 5 metres d’alçada i una potència de 12,48 kWp, carrega quinze bateries d’ió liti situades en una sala especial sota la plaça. Els mòduls fotovoltaics, que s’han combinat amb mòduls de peces de fusta per formar un umbracle, s’han col•locat de manera horitzontal sobre la coberta de la pèrgola, que té una inclinació del 5%per evitar que l’aigua de la pluja, que neteja les plaques, quedi retinguda en la part superior.

Amb aquest nou sistema, amb què es carregaran les bateries durant el dia i es farà servir l’energia acumulada per il•luminar la zona durant la nit, es preveu cobrir amb energia neta i renovable el 70% de la demanda elèctrica anual de l’enllumenat públic de la plaça. Aquest percentatge serà del 100% entre els mesos d’abril i agost. En cas que les bateries arribin al seu màxim de descàrrega, la instal•lació es connectarà automàticament a la xarxa per garantir la il•luminació correcta de l’espai en tot moment.

La reforma de la plaça es va iniciar el novembre del 2014 per ampliar la zona destinada a vianants de tot l’entorn i instal•lar-hi una nova àrea de jocs infantils. La pèrgola, que estava prevista des del començament del projecte i per això se n’havien preparat la fonamentació i l’espai soterrat que conté la bateria i la sala tècnica, té un disseny que permet que a l’estiu hi hagi ombra a l’espai de joc infantils i, a l’hivern, a la mateixa zona, hi toqui el sol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here