El Pressupost Participatiu de 2019 ja té guanyadors

Les propostes més votades són la millora del pas elevat davant de l'Escola Isidre Martí i la instal·lació d'elements i jocs adaptats per a infants amb diversitat funcional a cinc parcs de la ciutat

0
10

El Pressupost Participatiu 2019 ha escollit enguany dos projectes han resultat guanyadors, ja que el pressupost per desenvolupar els dos més votats s’encabeix dins el pressupost previst per l’edició 2019, que és de 280.000 €.

La proposta finalista més votada va ser la millora del pas elevat davant de l’Escola Isidre Martí, amb un pressupost de 15.000 €, que va tenir un suport de 284 vots a la fase final de votació. La proposta parteix de la idea que alguns passos no estan adequats a l’alçada de cotxes i “produeixen petits accidents als mobiliaris dels cotxes i certa perillositat”.

La segona proposta més votada va ser dotar cinc parcs d’elements adaptats per a infants amb diversitat funcional, que té un pressupost 250.000 €, amb 213 vots. Aquest projecte vol afavorir que els infants amb diversitat funcional puguin fer ús dels espais de joc infantil de la ciutat col·locant aparells i jocs que estiguin adaptats. La proposta s’aplicarà a parcs de diferents barris de la ciutat.

Les tres fases del procés

El procés del Pressupost Participatiu es va iniciar amb la fase d’elaboració, on 200 persones van participar aportant 94 propostes. La segona fase va ser la priorització de propostes, on 450 persones van triar les 10 propostes finalistes. La darrera fase ha estat la votació, amb una participació de 779 persones. La votació ha estat possible a través de trobades presencials i punts de participació mòbil al carrer, com el d’aquest darrer cap de setmana a Firesplugues.

Unes 1.400 persones han participat, a través de trobades presencials, punts de participació mòbil als diferents barris i de la plataforma digital Esplugues Participa, a l’edició de 2019 del Pressupost Participatiu d’Esplugues.

Les edicions anteriors del Pressupost Participatiu

La primera edició del Pressupost Participatiu, la corresponent al pressupost del 2014, va donar com a resultat la creació de l’espai Esplugues Coworking. A la segona edició, la del 2015, la proposta guanyadora va ser l’adaptació del Casal de Cultura Robert Brillas per guanyar en accessibilitat. El 2016, l’opció més votada va ser l’ampliació de l’espai d’oci per a joves del parc de les Tres Esplugues amb elements d’iniciació o de perfeccionament per a l’escalada (boulders). La proposta guanyadora de 2017 va ser dotar de pèrgoles d’ombra el parc de la Solidaritat, (les obres comencen la setmana del 20 de maig i duraran 3 mesos). A la darrera edició, la del 2018, va resultar guanyadora la proposta de dotar les escoles i instituts públics de material educatiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here